ARTÍCULOS DE MANUEL SIURANA

En este blog se recogen diversos artículos que han sido publicados por Manuel Siurana.

Sunday, May 22, 2011

PREVISIÓ DE RESULTATS DE LES ELECCIONS MUNICIPALS DE BARCELONA. XAVIER TRIAS SERÀ EL NOU ALCALDE DE BARCELONA.



Les dades s'han obtingut entre las 10 i les 12.30.
Per problemes en els correus electrònics, no s'han pogut rebre totes les dades.
S'han computat les dades de 5777 enquestes, de les 7500 previstes, però el grau de fiabilitat és igualment alt.
D'acord amb les dades rebudes, correspondrien els següents resultats per a l'Ajuntament de Barcelona:
CiU: 16-17 regidors.
PSC: 10-11 regidors.
PPC: 6-7 regidors.
ICV: 5-6 regidors.
ERC: 3-4 regidors.
També s'observa un alt percentatge (prop del 10 %) de vots en blanc i de vots nuls.
No sembla que els partits minoritaris puguin accedir a l'Ajuntament, encara que s'observa un increment de vots en les CUP, però que, a partir de les dades obtingudes, no le permeten aconseguir la minoria de percentatge per aconseguir regidors.

COMENTARIS A LA PREVISIÓN DE RESULTATS:
1. CiU guanya clarament les eleccions a Barcelona, incrementa entre 4 i 5 regidors respecte a les anteriors eleccions (en tenia 12) però no aconsegueix la majoria absoluta.

2. PSC s'enfonsa també a l'Ajuntament, perquè baixa de 14 a 10 regidors. El PSC deixarà de governar Barcelona per primera vegada en la democràcia.

3. ICV puja un o dos regidors respecte a les anteriors eleccions (en tenia 4); no s'ha vist afectada per la crisi del govern municipal ni perl tripartit. Ha recollit part del voto descontent amb el PSC i potser s'ha beneficiat del moviment 15-M.

4. PP es manté o perd un regidor, però pot ser decisiu perquè CiU pugui aconseguir l'alcaldia.

5. ERC malgrat la suma de forces polítiques no aconsegueix incrementar els regidors dels anteriors comicis (en tenia 4) i fins i tot pot baixar. Tampoc pot tenir la clau de la governabilitat.

6. CiU podrà governar amb el suport directe o indirecte del PSC o del PPC. Sembla que el suport del socialistes només podria ser rendible mentre el PSOE governi a Espanya; pel que possiblement negocïi algun tipus de pacte amb el PPC de manera directa o indirecta.

7. Part del vot desencantat amb el PSC s'ha anat a l'abstenció o al nombrós vot en blanc i nul, que suma entre el 5 i el 10 %.

8. Podria haver-hi vot ocult al PSC i al PPC.

Aquestes dades han estat redactades a le 16.00 hores.







Manuel Siurana Roglán

2 Comments:

Blogger toni said...

he observat que molta gent mirava el full de la graella abans de contestar i casualment tots aquests votaven el CIU, que de casualitat era el més votat...

7:21 AM  
Blogger Carles said...

Saludos;

He llegado ha este blog gracias a que lo he visto por medio de las redes sociales.

Realmente sino he entendido mal es una encuesta realizada por los alumnos del colegio. Solo puedo decir que si es así, me parece un gran ejercicio, y más viendo el numero de encuestas realizadas, que nos puede permitir hacer un calculo bastante realista y apropiado.

Me da que pensar que aunque el número de la encuesta es muy alto, no se reflejarán los escaños con lo que den los sondeos "oficiales" y el resultado final aunque el orden será el que se cita. Y habrá voto nulo, creo que bastante más que en otras elecciones, en gran parte por las mobilizaciones del 15-M

Solo felicitarle por esta inicitiva y decir que me habria gustado hacerlo cuando me tuvo como alumno, aunque ya lo he hecho después en CCPP.

Atentamente;

C. Ferrés

10:42 AM  

Post a Comment

<< Home